The owners wanted to update the kitchen while keeping its traditional look, open it to the living room and create a new seating ‘peninsula’ with a raised, solid oak leaner that invites guests to sit and interact with what’s going on in the kitchen.
Tall storage cabinetry and the fridge were integrated into a dividing wall opposite. A statement Quartz countertop material with a polished finish was introduced, which was continued as a pantry bench and backsplash the new, built-in flat, electric cooktop. Subtle white traditional cabinets were chosen to compliment the stunning hues of the countertop and also to pick up on the pewter drawer pulls and handles. Brushed stainless steel toe kicks help transition the cabinetry to the new, lighter tiled flooring. More subtle design accents include a grey-colored, granite-finished sink, and a smoked glass above the backsplash that brings reflected light into the kitchen.

Photographer: Nick Shirghio
Interior Designer: Harrison Design
Landscape Designer: Harrison Design
General Contractor: Finton Construction